Ridecentrets faciliteter

Ridecentret er beliggende på en lukket vej tæt ved skov og små veje. Vi har et stort areal med flere stalde, folde, ridebaner og et stort ridehus. Derudover har vi hestesolarium, Horsetrainer Skridtbånd, vandspiltov og et opvarmet aflåst sadelrum.

Vi har desuden rytterstue, samt køkken og bad faciliteter, som er til fri afbenyttelse.

Stalde

Vi har 3 separate stalde med i alt 43 bokse. De er opdelt i mindre afsnit, for på den måde at tilstræbe optimal ro i stalden.

En del af boksene har oplukkelige vinduer ud til det fri. Alle bokse har en oplukkelig låge i boksdøren.

Folde

Hele gården er indhegnet med Hippolux hegn for at forøge sikkerheden og minimere risikoen for skader på foldene.

Udenom hele ejendommen er der opsat hegn, så hverken heste, hunde eller børn kan løbe ud på vejen eller togskinnerne.

Vi lukker kun heste ud med fold kammerater, som de kan enes med. Det opnår vi ved, at der kun går 3-5 heste på hver fold. Risikoen for skader hér er derfor minimal.

Foldene er opdelt således, at der er 9 vinterfolde og 12 græs/sommerfolde.
Der er adgang til vand på alle vores folde og der forefindes wrap ad libitum på alle jordfolde.

Ridehus

Vi har et stort ridehus på 20x60 meter med skridsikker og stødabsoberende Horsetrainer Flex bund. Underlaget er lavet af gummi nederst, en fibertex dug, og dernæst stenmel. Øverst er der lersand blandet med filt. Der er spejl på hele den ene kortside samt et helt spærfeldt på den ene langside.

Ridehuset har en stor og lys opvarmet rytterstue i 2 etager, samt toilet og bad faciliteter. På første salen er der dommertårn og sekretariat.

Ridebaner

Vi har to udendørs ridebaner med lersand bund. Den ene bane er indhegnet med et lavt dressurhegn. Den anden bane bliver i sommer halvåret brugt til spring og der er derfor opsat stationært spring.

Skridtbånd

Vi tilbyder individuel træning og genoptræning af din hest på Horse-trainer skridtbånd. En kontinuerlig og kontrolleret træning til glæde for både din hest og dig.
Heste tages i individuel træning med mulighed for at komme på fold. Træning og genoptræning kan foregå i forbindelse med rygskader, til opbygning af muskler eller som et supplement til ridning eller tilridning.

Træningen kan hjælpe til at forbedre skridtkvaliteten eller til at styrke hestens ryg, hvis den f.eks. har problemer med at bære en rytter.

Skridtbåndet kan ligeledes, mod betaling, benyttes af såvel pensionærer som udefra kommende.

Ridesti

Rundt om ejendommen har vi anlagt en ridesti. Den er ca. 1 km lang og det passer fx til en op- eller afskridtning.