Ridning på Ridecentret

Vi går meget op i, at forholdene for ridning på Ridecentret er optimale. Vi tilbyder både undervisning, handicapridning, tilridning, ridelejr og muligheden for at få part i en hest.
Du kan her under læse mere om mulighederne og Ridecentrets undervisere.

Al færdsel, ridning, opstaldning og træning/tilridning af hest/pony på Ridecentret Østergaard sker på ejers ansvar.

Undervisning på ridecentret

Vi tilbyder individuel undervisning på alle niveauer i både dressur og spring.
Undervisningen foregår enten i ridehus eller på ridebane.
Til undervisningen kan du medbringe din egen hest eller pony, men det er også muligt at leje en. Vi har i øjeblikket 4 ponyer og 3 heste, som vi benytter til undervisning.

Det er vigtigt for os, at den enkelte rytter får mest muligt ud af undervisningen og vi tilbyder derfor kun enetimer.
Vi underviser på alle niveauer. For nybegyndere varer undervisningen 1 time og op- og afsadling er en del af undervisningen.
For de mere rutinerede ryttere varer undervisningen en halv time. Derudover klarer de selv både at sadle og at skridte op og af.

Du kan se priserne på undervisning på vores prisliste.

Handicapridning

Vi tilbyder individuel handicapridning, hvor vi enten rider i ridehus, på bane eller en tur ud fra gården. Vi tilbyder kompetente og stabile bagryttere og trækkere hvis dette er nødvendigt.

Tilridning

Vi tager både heste og ponyer i ridning/tilridning. Vi ønsker ikke at forcere tilridningen og giver derfor hesten/ponyen den tid, der er brug for. En tilridningen tager som regel omkring 2 måneder. Heste tages også i træning mhp videreuddannelse. Vi tager desuden heste (også hingste) i klargøring til kåringer og skuer.

Halv/kvartparter

Det er muligt at leje enten en kvart eller en halvpart på en af vore ponyer/heste. Dette er en rigtig god måde at finde ud af, om det med at have hest er noget for dig. Du får nogle forpligtigelser såsom udmugning, indtrækning, hov og læder pleje. Ring for yderligere info!

Undervisere

Den daglige undervisning foregår hos Tina Andersen, som er ejer af Ridecentret.
Hun er uddannet pædagog, rideinstruktør (DRF), hadicaprideinstruktør (DRF) og er underviser på Pædagogsemnariets ridelinje.
Tina har undervist både privat og på rideskole i over 25 år. Hun har redet MA dressur på Landsplan og LA spring på Distriktsplan. Hun modtager desuden jævnligt undervisning af Margit Ørum.

Margit Ørum underviser også på Ridecentrets kurser, hvor alle er velkomne til at deltage. Hold øje med nyhederne for at se, om der ikke skulle være et nyt kursus på trapperne.

Derudover varetager Ridecentrets ride/staldmedarbejder en del af undervisningen.

Ridelejr

Vi afholder hver sommer en uges ridelejr, hvor der er plads til 12 børn.

Tilmelding sker efter "først til mølle" princippet og der skelnes ikke mellem alder og niveau.

Hold øje med nyhederne i foråret for mere information om ridelejren.